top of page

Στο Συντονιστικό του ΕΚΑΒ ο Θάνος Πλεύρης


Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ μετέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να παρακολουθήσει και να συντονίσει από κοντά τις ενέργειες των διασωστών.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι παροχές βοήθειας από τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της πυρκαγιάς στην Πεντέλη και των γύρω περιοχών.


Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ προχώρησε στην εκκένωση από Κατοικίες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Αρήτη» (Πεντέλης και Τυρνάβου, Γέρακας) που φιλοξενούσε 46 άτομα, εκ των οποίων τα τρία άτομα μεταφέρθηκαν στον οίκο ευγηρίας Θάλπη (Άγιος Στέφανος) και έξι άτομα διακομίσθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.


Παράλληλα, έγινε εκκένωση από Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» (Πωγωνίου 2, Παλλήνη Αττικής) που φιλοξενούσε 57 άτομα, ένα από τα οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο.


Επίσης, έγινε εκκένωση από Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εφέστια» (Εθ. Αντιστάσεως 80, Γέρακας) που φιλοξενούσε 44 άτομα, από τα οποία χρειάστηκε η μεταφορά 10 ατόμων σε νοσοκομεία.


Πέρα από μαζικές εκκενώσεις, το ΕΚΑΒ ανταποκρίθηκε σε κλήσεις βοήθειας στο ΕΚΑΒ, ενώ τρεις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά & τραυματισμούς διακομίσθηκαν στο 251 ΓΝΑ και πέντε πολίτες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία με ελαφρείς τραυματισμούς και αναπνευστικά.


25 views0 comments

Recent Posts

See All

Υπουργική Απόφαση Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 - ΦΕΚ 4209/Β/8-8-2022

Καθηκοντολόγιο Βοηθών Νοσηλευτών-τριών Νοσοκομείων και των λοιπών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ, καθώς και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υπουργική Απόφαση Αριθμ.

bottom of page