top of page

Οι προσλήψεις θα αφορούν 4.000 νοσηλευτές, 700 γιατρών και 910 για το υπόλοιπο προσωπικό



Οι προσλήψεις θα αφορούν 4.000 νοσηλευτές, 700 γιατρών και 910 για το υπόλοιπο προσωπικό

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μίλησε στην ΕΡΤ μεταξύ άλλων για τις νέες εξελίξεις όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τις προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.


Μιλώντας για το ΕΣΥ και το τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Υγείας για να το ενισχύσει η κ. Γκάγκα είπε χαρακτηριστικά: «Περάσαμε δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης και σε αυτά τα χρόνια το Σύστημα Υγείας δεν βοηθήθηκε, όπως δεν βοηθήθηκαν και άλλα πράγματα. Η πανδημία μας έδειξε το το χρειαζόμαστε πάρα πολύ. Το ΕΣΥ τα κατάφερε καλά στην Ελλάδα. Έχει ενισχυθεί σημαντικά και ενισχύεται ακόμη περισσότερο με μόνιμο προσωπικό. Οι προσλήψεις των νοσηλευτών προκηρύσσονται και των γιατρών ξεκινάνε άμεσα από τα περιφερειακά νοσοκομεία».


Αναφορικά με τις προσλήψεις επισήμανε ότι αφορούν 4.000 νοσηλευτές, 700 γιατρών και 910 για το υπόλοιπο προσωπικό, οι οποίοι έρχονται να προστεθούν στις 12.000 προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού που έχουν ήδη γίνει, τονίζοντας ότι υπήρξε μια πολύ έντονη στήριξη του ΕΣΥ.


«Τα κενά των αποχωρήσεων θα τα δούμε στο τέλος του χρόνου και αν χρειαστεί θα γίνουν νέες προκηρύξεις», συμπλήρωσε.


306 views0 comments

Recent Posts

See All

Υπουργική Απόφαση Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 - ΦΕΚ 4209/Β/8-8-2022

Καθηκοντολόγιο Βοηθών Νοσηλευτών-τριών Νοσοκομείων και των λοιπών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ, καθώς και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υπουργική Απόφαση Αριθμ.

bottom of page