top of page

Νέα πορεία και στάση της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ



Σε νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, που θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. για τη διευκόλυνση συμμετοχής στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.30 π.μ. την οποία θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.


Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου, που ιδιωτικοποιεί την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και καθιερώνει τα απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία με πληρωμή.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξηλώνει το ΕΣΥ και ιδιωτικοποίησε «τις δευτερογενές διακομιδές του ΕΚΑΒ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη έναντι αδράς αμοιβής και με κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.


«Εμείς οι Υγειονομικοί δεν θέλουμε τα λεφτά των ασθενών αλλά ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τώρα που η ακρίβεια τσακίζει. Νεοδιόριστος Υγειονομικός λαμβάνει μισθό κάτω από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη».


«Η Κυβέρνηση δεν έβαλε «μυαλό» με τους σχεδόν 30.0000 νεκρούς της πανδημίας και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος παρότι οι ιδιώτες δεν έβαλαν πλάτη στην πανδημία και αύξησαν τα κέρδη με τις πολιτικές αποφάσεις της Κυβέρνησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.


ΠΟΔΕΝ: Διεκδικούμε:

• Ισχυρή Δημόσια Υγεία • Άρση αναστολών Εργασίας • Μονιμοποίηση συμβασιούχων • Ένταξη στα ΒΑΕ • Ουσιαστική αύξηση στους μισθούς • Καμία περικοπή και Επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. • Θεσμοθέτηση επαγγελματικής νόσου - Εργατικό ατύχημα.


Recent Posts

See All

Υπουργική Απόφαση Γ6/Γ.Π.οικ. 46042/2022 - ΦΕΚ 4209/Β/8-8-2022

Καθηκοντολόγιο Βοηθών Νοσηλευτών-τριών Νοσοκομείων και των λοιπών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων του ΕΣΥ, καθώς και των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Υπουργική Απόφαση Αριθμ.

bottom of page