top of page

Ένοχοι δεν είναι οι “υγειονομικοί σε αναστολή”, είναι οι επιθετικές πολιτικές στη δημόσια υγεία

Updated: Dec 27, 2021



Είναι πλέον αναμφισβήτητο ότι βρισκόμαστε στο Έκτο κύμα του κορωνοϊού, με τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται γύρω μας και την υγειονομική περίθαλψη να καταρρέει ξανά.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Ότι δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις των υγειονομικών, ότι υπάρχουν πλέον λιγότεροι γιατροί από τον Ιανουάριο του 2020, ότι ο προϋπολογισμός υγείας είναι ακόμη χαμηλότερος

Εδώ είναι οι υπεύθυνοι, με ονόματα και επώνυμα: Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να τερματίσει τη δημόσια υγεία, η οποία με τις πολιτικές τις αποφάσεις και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων άνοιξε το δρόμο σε αυτή την τραγωδία. Για να μην αναφέρουμε, φυσικά, την ίδια την προέλευση της παραλλαγής όμικρον, που περνά μέσα από την άρνηση των κυβερνήσεων να απελευθερώσουν τις πατέντες των φαρμακευτικών μονοπωλίων. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γιατί είμαστε ήδη το ΕΚΤΟ κύμα.

Σκοπεύουν πάλι να κατηγορήσουν τον «ανεύθυνο» πληθυσμό ή ακόμα και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και να λάβουν παράλογα μέτρα για να καλυφθούν, όπως η μάσκα σε ανοιχτούς χώρους ή να πουν ότι η λύση δεν είναι να δειπνήσεις με την οικογένεια. Αλλά αυτό που χρειάζεται, και το γνωρίζουμε όλοι, είναι να ενισχυθούν οι μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και covid, είναι η ιχνηλάτηση, είναι τα PCR τεστ για όλους όσους τα χρειάζονται, άδεια μετ’ αποδοχών για όσους πρέπει να παραμείνουν φροντίζοντας μολυσμένους ανηλίκους ή εξαρτώμενα άτομα. .. ΚΑΙ τα λεφτά υπάρχουν, υπάρχουν δις ευρώ από την Ευρώπη που σκοπεύουν να δώσουν σε εταιρείες (για να τις σώσουν). Λοιπόν, όχι, η υγεία μας προηγείται των οφελών της, και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε, γιατί η ζωή μας έχει να κάνει με αυτό.





Μαρία Στρατάκη: Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου ΕΚΑΒ
bottom of page