top of page

Tέλος στoν υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών βάζει η καναδική επαρχία Αλμπέρτα


Η Υπηρεσία Υγείας της Αλμπέρτα ανακοίνωσε ότι καταργεί την πολιτική εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του COVID-19.

«Δεν απαιτείται πλέον εμβολιασμός για κανέναν εργαζόμενο στις υπηρεσίες υγείας, συμπεριλαμβανομένου των φοιτητών και νεοπροσληφθέντων».


Η AHS(Alberta Health Services) είχε προηγουμένως άρει την εντολή εμβολιασμού για το προσωπικό, αλλά διατηρούσε μια πολιτική που απαιτούσε δύο δόσεις εμβολίου για τις νέες προσλήψεις.

Υπενθυμίζει ότι τα εμβόλια εξακολουθούν να παρέχουν ισχυρή προστασία έναντι των σοβαρών επιπτώσεων του COVID-19, ωστόσο αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν γίνει λιγότερο προστατευτικά έναντι της μόλυνσης, αφού στοχεύουν το αρχικό στέλεχος του ιού.


Σύμφωνα με την υπηρεσία τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανοσοποίηση χωρίς ενισχυτικές δόσεις έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα στη μείωση της μετάδοσης των παραλλαγών Omicron που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.


Στο ερώτημα γιατί η AHS δεν επέλεξε να αλλάξει τον ορισμό του “πλήρως εμβολιασμένου” ώστε να απαιτούνται όλες τις διαθέσιμες αναμνηστικές δόσεις, ο Kerry Williamson, εκτελεστικός διευθυντής διαχείρισης θεμάτων στο AHS, ανέφερε ότι ο οργανισμός χρειάζεται ισχυρότερα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα πρόσθετων αναμνηστικών δόσεων για τις εξαιρετικά μολυσματικές υποπαραλλαγές Omicron που κυκλοφορούν.

Ο Kerry Williamson ανέφερε ότι η AHS «δεν έκρινε ότι υπήρχαν επαρκή επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν μειωμένη μετάδοση με μία μόνο αναμνηστική δόση».

Το εργατικό δυναμικό θα ξακολουθεί να μένει σπίτι όταν είναι άρρωστο, να φορά τον απαραίτητο ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και να εφαρμόζει την υγιεινή των χεριών.


«Οι πολιτικές πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αντικατοπτρίζουν σημαντικές αλλαγές στον ίδιο τον ιό και τη διαρκώς μεταβαλλόμενη βάση αποδεικτικών στοιχείων, καθώς συνεχίζουμε να προστατεύουμε τους ανθρώπους και τους ασθενείς μας», δήλωσε ο ο Mauro Chies, προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AHS, σε δήλωση τη Δευτέρα.

bottom of page